barati_kor-350x350

Örömmel tudatjuk, hogy 2016. október 31-én a Vizsolyi Biblianyomtató Műhely Élménymúzeumban is megkezdődött a reformáció éve.

Ezt az alkalmat választottuk, hogy hivatalosan is megkezdje munkáját a Magyarországi Reformáció Baráti Köre.

Célunk, hogy méltó módon ünnepeljük meg a keresztény hitünket, megőrizzük nemzeti büszkeségünket és történelmi értékeinket.

Hívunk mindenkit, akik a célokkal azonosulni tudnak. Akik úgy érzik, szükségük van a világban arra, hogy a hitüket nyíltan megvallják, történelmi egységünket és értékünket megőrizzük, az utánunk jövőknek tovább adjuk.

Várunk minden keresztény vallású embert a baráti társaságba, felekezeti hovatartozás nélkül. Hiszen, mindannyian ugyanahhoz az egy Istenhez imádkozunk.

A reformáció nem csak a református egyház magánügye, ez az egész keresztény világ közügye. Ha Luther nem indítja el a megújulást, talán a katolikus egyház sem ezt az utat járja. 2017 évben a világosság győzelmét ünnepeljük a sötétség felett. Az Isteni gondviselés győzelmét a kapzsiság és a gonoszság felett.

Várunk gyülekezeteket, magánembereket, egyházi és világi iskolákat, vállalkozásokat. Szeretnénk megmutatni a világnak, hogy nagyon sok ember számára fontos azaz érték, amit az előttünk járók 500 éve ránk hagytak.

A baráti kör a határon túli magyar közösségek püspökeinek csatlakozásával indult. Örömmel köszöntjük a Horvátországi, a Szerbiai, az Erdélyi, a Felvidéki testvéreinket!

A csatlakozás nem jár teherrel. Nincs tagdíj.

Küldjön egy levelet a biblia.vizsoly@gmail.com e-mail címre, teljes nevének megadásával jelezze, hogy csatlakozni kíván. Folyamatosan értesülni fog az éppen aktuális eseményekről, ahol találkozhat a Baráti Társaság tagjaival.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdvözlettel,

Daruka Mihály