iteraktiv_nyomdaszinhaz-800x533

Mindenki volt múzeumban, tájházban és tudja, milyen szomorú dolog, ha egy érdekes témáról, a történelmünk kiemelkedő eseményéről monoton ismertetőt kap. De ettől már csak az elkeserítőbb, mikor egy régi tárgyakkal telezsúfolt teremben a képernyőről modoros géphang darálja végtelenítve az információkat. Hol vannak a kedves, a vendégek hangulatát figyelő idegenvezetők, akik segítenek megérteni a rejtett értékeket?

Ennek vetettünk véget itt, Vizsolyban.

Vizsoly különleges hely. Itt csak egyetlen könyv van, amit meglehet mutatni. Egy könyv: a VIZSOLYI BIBLIA! Gondolhatják, ez mennyire izgatja a fantáziáját egy hatodikos fiúnak, vagy egy nyolcadikos lánynak az osztálykiránduláson. Pedig olyan fantasztikus titkok, csodák, rejtélyek, tragédiák övezik ezt a könyvet, csak eddig nem jól mutattuk meg.

Mikor az emberek belépnek a Nyomdába, egyúttal a VIZSOLYI NEMZETI SZÍNHÁZBA lépnek be. Az unalmas előadás helyett egy vidám, izgalmas, interaktív előadáson vesznek részt, amiben a nézőközönség a teljes színtársulat. Lesznek primadonnák, hősszerelmesek és balerinák.  Eljátsszuk, hogyan készült el az első, magyar nyelvre ordított biblia, milyen volt a történelmi és technikai háttere. Megértik majd a kicsik és nagyok is, hogy miért itt Vizsolyban készült el a kor legnagyobb nyomdatörténeti bravúrja. Pedig Vizsolyban soha nem volt nyomda!

De nem kell izgulni senkinek, mert a Mesélő a magyar hangja mindenkinek. „Önök a jelenlétükkel emelik majd az előadás fényét”.

Megígérem, nagyon jól fogják érezni magukat. Ebben olyan biztosak vagyunk, hogy nálunk csak az előadás végén kell fizetni a belépőt. Ha megérdemeltük!

Belépő: 350 Ft/ fő